fbpx

Rondvaart Heusden

0
Prijs
Vanaf€25,00
Prijs
Vanaf€25,00
Kies een pakket
  • Dagtocht HeusdenTocht duurt tot 17:00Starttijd: 11:00

Doorgaan met boeken

Opslaan in verlanglijst

Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijst is een account vereist

17509
Duur 6 uur van 11:00 - 17:00
Beschikbaarheid: Elke donderdag en vrijdag
Opstapplek: Zuid-Willemsvaart nr 2 (Bij Het Citadel (fort Willem Maria))
Duw-Rolstoel toegankelijk

De historische vestingstad Heusden aan de Bergsche Maas is de schakel tussen de Biesbosch en ’s-Hertogenbosch. Op ons nostalgische schip de ‘Ouwe Dirk’ nemen we je mee langs de oude handelsroute tussen Den Bosch en Heusden. Tijdens de rondvaart over de Maas geniet je van de mooie poldernatuur van Brabant en Gelderland. Stap aan boord bij Rederij Wolthuis en boek direct onze Rondvaart naar Heusden.

Vaar mee over de Maas naar vestingstad Heusden

We beginnen de rondvaart naar Heusden in het stadscentrum van Den Bosch. Via de Dieze, Engelen en de Maas zetten we koers naar de vestingstad. De route zit boordevol unieke bezienswaardigheden en we passeren diverse pittoreske dorpen, zoals Bokhoven, Ammerzoden en Well. Heb je altijd al willen weten hoe een sluis werkt? In de sluis bij Engelen maak je het schutten van dichtbij mee. 

“Schutten is een proces waarbij het schip tussen twee verschillende waterniveaus wordt verplaatst.”

Na ongeveer twee uur varen meren we aan in het eeuwenoude Heusden.

Rondvaart heusden

Ontdek de historie van Heusden aan de Maas

In Heusden krijg je voldoende gelegenheid om de vele bezienswaardigheden van de vestingstad te ontdekken. Loop door de 17e eeuwse straten en bezoek leuke winkels en gezellige restaurants. Historische plekjes zijn er genoeg, zoals Fort Heusden of Het Gouverneurshuis, een museum voor geschiedenis én voor kunst en cultuur. Na twee uur in de stad varen we weer rustig terug naar Den Bosch. Andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn, zoals: 

Wist je dat Heusden de prestigieuze ‘Europa Nostra’-restauratieprijs heeft gewonnen door haar volledige restauratie na 1968?

Uitgebreid genieten op onze rondvaart naar Heusden

De rondvaart over de Maas kan je eenvoudig combineren met een overheerlijke lunch, hapje met een drankje of een echte Bossche Bol. Je kunt de dag ook op de perfecte manier afsluiten met een heerlijk diner in restaurant het Keershuys in Den Bosch. In 5 minuten loop je naar het restaurant en geniet van je een heerlijk keuzemenu. Voor een 3-gangen menu betaal je €35,00 extra.

De rondvaart naar Heusden boek je bij Rederij Wolthuis

In Heusden is het vestingverleden voelbaar als je door de oude straatjes loopt. Wil jij meer weten over de eeuwenoude handelsroute tussen Den Bosch en Heusden en het verleden van de historische vestingstad? Boek dan nu de rondvaart Heusden van Rederij Wolthuis. Slecht weer? Geen probleem, wij varen ook als het regent. Je kunt dan gewoon overdekt zitten.

Wil je eerst meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

*Er is een toilet aanwezig op de boot.

Route naar opstapplaats (vanaf station Den Bosch)

Kom je vanaf het station? Zie hier de route naar de opstapplek. Ongeveer 15 minuten lopen. 

Adres: Zuid-Willemsvaart 2 (Bij Het Citadel (fort Willem Maria).

Opstapplaats Rondvaart Heusden
Call Now ButtonBel ons